WC verstopt

Guy uses a plunger while wearing blue latex gloves to unclog a toilet.


cpz-riooltechniek


Verstopte WC

Elke verstopping komt ongelegen. Is echter het toilet op de bovenverdieping verstopt, dan zal normaal gesproken alles op de benedenverdieping wel gewoon werken.


Aansluiting op de standleiding

Het komt niet vaak voor dat het boventoilet verstopt zit. Dat is omdat deze meestal direct aansluit op de standleiding. Dat is de buis die recht naar beneden loopt. In sommige badkamers loopt deze aansluiting echter eerst vanaf het toilet kort horizontaal, alvorens deze aansluit op de standleiding.
 

Kalkvorming en propvorming

Een oorzaak van de verstopping kan kalkvorming zijn. Het spoelwater loopt bij deze kalkschijven eerder weg dan het toiletpapier, Daardoor ontstaat er propvorming.
 

Versteende laag en propvorming

Verder is het in geval van een verbouwing van de badkamer aan te raden de spons na het inwassen van de tegels niet in de wasbak uit te spoelen. Er vormt zich dan namelijk een versteende laag op de bodem dat door koud en warm gebruik kan losraken en gaan drijven. Vervolgens blijft dit hangen in de bochten. Evenals bij kalkvorming bestaat het risico van propvorming.
 

Professionele freestechniek

Met behulp van een professionele freestechniek wordt de versteende laag en/of kalklaag onder hoge druk vermalen tot gruis. De kalkdikte die aanwezig is in de buis bepaalt overigens hoe goed deze freestechniek kan worden toegepast. Onze monteur zal u ter plaatse alle informatie verstrekken.Lees meer over: Vast Laag Tarief
Lees meer over: Badkamer Verstopping
Lees meer over: Keukenafvoer Verstopt

 

Toilet laten ontstoppen? Bel het ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt:

Ons dichtstbijzijnde werkgebied vindt u via onderstaande links:

Maak online een afspraak of bel nu Gratis 0800-1715