Schade door verstoppingen

schade-door-wordtelgroei


na-herstel


Schade Door Verstopping

Wacht u te lang, dan kan er nogal wat gebeuren! Vaak hebben de wat oudere woningen geen gescheiden systeem. Dat, in combinatie met regenval, geeft ernstige wateroverlast binnenshuis.


Wateroverlast bij ernstige regenval

Heeft u een goede buitenput, dan komt het water binnenshuis minder snel omhoog. Heeft u die echter niet, dan wordt de keuken of het toilet het laagste punt!
Regenval komt vanaf het dak, en zoekt de weg van de minste weerstand. Als u geen buitenput heeft, dan wordt de keuken het laagste punt binnenshuis. Echter, het toilet wordt het laagste punt indien de verstopping zich aan de voorkant van de woning bevindt.
 

Noodoplossing

Als noodoplossing kunt u zelf zorgen voor een lager punt buiten uw woning. Wat u doet is de regenbuis zo laag mogelijk bij de grond loskoppelen. Gevolg is dat u zult zien dat bij het openen van de regenbuis het water binnenshuis wegzakt!
Stel u krijgt de regenbuis toch niet zo eenvoudig los, zaag dan de buis ongeveer 10 centimeter boven de grond doormidden. Let er wel op dat u er niet op gaat slaan. Een PVC-buis kan namelijk een vervelende verende reactie geven, of er kunnen losse stukjes uw gezicht raken!
 

Gescheiden Systeem

Voordeel van een gescheiden systeem is dat regenwater niet omhoog kan komen als het riool dicht slibt. Nadeel is echter dat als u bij een verstopping te lang wacht met handelen u het douchewater 2 keer tegen kunt komen: eenmaal als u onder de douche staat, maar ook zodra u weer beneden bent. Het water dat niet goed kan worden afgevoerd zoekt namelijk het laagste punt, en dat is het toilet.
 

Breukrisico rioolbuis

Indien het huisriool onder de woning vol water staat, zorgt dat ervoor dat de rioolbuis ernstig kan doorwegen. Heeft uw huis een kruipruimte, dan kan de rioolbuis vervolgens gaan doorhangen. Uiteindelijk kan deze zelfs afbreken, met als gevolg forse schade.
Een andere oorzaak van schade aan de rioolbuis is dat het slecht is aangelegd bij de bouw het huis. Wanneer de aannemer bezuinigt op materiaal wordt er vaak gekozen voor goedkope ophangbeugels. Ook komt het voor dat men ze te ver uit elkaar plaatst. Zodra vervolgens de PVC-buis vol water komt te staan beginnen de problemen.Lees meer over: 10 Uitmuntende CPZ Voordelen
Lees meer over: Schade en Afwerking
Lees meer over: Rioolvliegjes

 

Schade door verstopping? Bel het ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt:

Ons dichtstbijzijnde werkgebied vindt u via onderstaande links:

Maak online een afspraak of bel nu Gratis 0800-1715