Veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de veelgestelde vragen. Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen en niet bij het desbetreffende onderwerp, stel uw vraag dan via onderstaand formulier.
Meest gestelde vragen
Een huisriool of riolering is een buizensysteem dat er voor zorgt dat het afvalwater/spoelwater uit uw toilet, het douchewater, water uit de gootsteen of wasmachine, dat via afvoerbuizen in de rioolbuis onder uw woning stroomt, wordt afgevoerd naar het gemeentelijk hoofdriool. Het huisriool ligt grotendeels onder uw woning.
Oude riolering bestond (en bestaat veelal nog) uit zogeheten gresrioolbuizen. Die zijn breukgevoelig, met als gevolg dat u last kunt hebben van overstromingen, stankoverlast en dergelijke. Moderne huisrioolsystemen zijn opgebouwd uit PVC-buizen. Uw oude riolering goed laten nakijken of tijdig vervangen is zeker een aanrader.
De afvoerbuizen die naar het riool onder uw woning toe leiden bestaan meestal uit PVC-buizen. Deze voeren het afvalwater van het sanitair en de gootsteen naar uw huisriool, dat vervolgens in het gemeentelijk riool uitmondt.
Een verstopte afvoer of riool kan veel vervelende gevolgschade geven. Denk aan overstroming van uw woning, of aan aanhoudende irritante rioolstank in huis of kantoor. Een verstopping kan ook het gevolg zijn van ernstige schade aan uw riolering, zoals een rioolbreuk als gevolg van wortelgroei of grondverzakking (lees hierover elders op deze website).
Juist om erger te voorkomen doet u er verstandig aan bij een verstopping zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Als rioolexperts met al ruim 22 jaar ervaring beschikken onze monteurs over de expertise en gespecialiseerde apparatuur en uitrusting om heel snel de oorzaakvoor u te achterhalen, en u de juiste aanpak voor te stellen. Dat bespaart u in de meeste gevallen veel overlast gevende gevolgschade en hoge reparatiekosten.
De keukenafvoer voert het afvalwater van de gootsteen weg, bijvoorbeeld na een vaatwas. Daarbij wordt ook vaak vet- en zeepresten mee afgevoerd dat zich afzet tegen de buiswand. Daardoor ontstaat er een dikke vettige aanslag, waardoor de afvoerbuis verstopt raakt. Met een ontstoppingsveer kan er een opening door deze vettige brei worden gemaakt, waardoor het afvalwater er weer door kan. Maar dat gat koekt snel weer aan met opnieuw vet- en zeepresten. Beter is het om de afvoer meteen professioneel te laten reinigen, opdat de gehele vettige massa in een keer goed en grondig wordt verwijderd. Dan bent u eindelijk van die terugkerende gootsteenverstopping af.
Aan de onderkant van de afvoer stroomt normaal gesproken het afvalwater weg, en aan de bovenkant de lucht. Maar als de riolering (waarop de afvoer uitkomt) verstopt raakt, loopt deze vol met water. Lucht kan daardoor niet meer weg. Toch moet de lucht ergens kunnen ontsnappen, Vandaar dat u een borrelend geluid hoort vanuit de afvoer / het riool. Wanneer u dat hoort weet u dus dat uw riolering mogelijk verstopt is. Eén belletje volstaat dan om erger te voorkomen.
Lees meer over: Schademelding van A tot Z bij uw Verzekeraar
Lees meer over: Rioolvliegjes
Lees meer over: Aankoop Nieuwe Woning
Verzakking van uw Riool? Bel het ontstoppingsbedrijf bij u in de buurt:
Ons dichtstbijzijnde werkgebied vindt u via onderstaande links:
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Bergen op Zoom
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Breda
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Goes
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Middelburg
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Roosendaal
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Steenbergen
- Ontstoppingsbedrijf CPZ in Woensdrecht
Maak online een afspraak of bel nu Gratis 0800-1715